13-åringen vägrar hjälpa till i hemmet – mammans klockrena kontring får nätet att koka

Att uppfostra barn är inte det lättaste. Framför allt när de kommer upp i tonåren kan det bli besvärliga tider. Samtidigt som mycket händer i deras liv ska man försöka få dem att upptäcka hur man lever som vuxen.

Det här är en nyhet som är drygt två år gammal, men jag tycker den är värd att berätta om igen.

Ensamstående mamman Estella Havisham hade tröttnat på att 13-årige sonen Aron tog all ”service” för givet där hemma. Samtidigt fick hon reda på att grabben börjat tjäna pengar på sin Youtube-kanal.

Som många andra tonåringar hade han dessutom börjat bli kaxig och Aron, som sonen heter, vägrade dessutom inse att det kostar ganska mycket att driva runt ett hushåll.

För att få 13-åringen att vakna till valde mamman att skriva ett brev till honom, som hon dessutom publicerade på Facebook.

Bildkälla: Huffington Post

Översättning:

”Käre Aaron,

Eftersom du verkar ha glömt bort att du bara är 13, att jag är föräldern och att du vägrar låta mig bestämma så tror jag att du behöver en lektion i självständighet. Det här är också en följd av att jag nu fått veta att du tjänar pengar – och då blir det ju lättare för dig att stå för dina egna kostnader i framtiden.

Så om du vill använda din lampa eller ha tillgång till internet, kommer du behöva betala din del av kostnaderna.

Hyra: 3650 kr

El: 985 kr

Internet: 178 kr

Mat: 1273 kr

Du är också tvungen att gå ut med soporna på måndagar, onsdagar och fredagar, samt sopa och dammsuga dessa dagar. Du kommer behöva hålla ditt badrum rent varje vecka, laga din egen mat och städa efter dig. Om du inte gör detta, kommer jag ta ut en hushållningsavgift på 250 kr varje dag.

Om du bestämmer dig för att du vill vara mitt barn igen, i stället för min rumskompis, kan vi förhandla om villkoren.

Älskar dig!

/ Mamma.”

Bilden på brevet spreds som en löpeld på nätet. Många blev dock irriterade och menade att mamman var för hård mot sin son. Dagen efter skrev hon därför ett nytt inlägg där hon poängterade att varenda bokstav grundade sig i hennes otroliga kärlek för sin 13-åring.

Visst, det kanske var lite hårt, det här – men jag kan inte låta bli att le åt mammans bestämdhet. Ibland handlar det helt enkelt att sätta hårt mot hårt.

DELA med dina vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!