Vaktmästaren tjänade 2 miljoner kr om året – avslöjades gömma sig i timmar i garderoben

Ingen av oss är 100 effektiv på jobbet 100 procent av tiden. Men frågan är om inte den här vaktmästaren från USA tummade lite väl mycket på reglerna?

Liang Zhao Zhang, tjänade en grundlön på cirka 57,945 dollar, eller 514 000 kronor per år för att städa centralstationen i San Francisco. Men den här vaktisen hade dragit in betydligt mycket mer än så under året.

När man granskade transportstyrelses visade det sig att Liang Zhao Zhang hade plockat ut över 1,4 miljoner kronor i övertid och totalt hade en lön på runt 2,4 miljoner kronor om året!

Det måste vara en av världens bäst betalda vaktmästare.

Enligt Zhangs tidsrapportering hade han under 2015 jobbat varje dag och de allra flesta dagarna hade han plockat ut övertid.

Det låter som varje arbetsgivares dröm. Någon som aldrig säger nej till övertid och kan jobba hur mkt som helst?
Men när en lokal tv-station bestämde sig för att undersöka supervaktmästarens arbetsschema hittade de dock något som inte riktigt stämde. De gick igenom övervakningsmaterial från området och spårade Zhangs arbete under en tvådagarsperiod.

Under dessa två dagar försvann Zhang in i en garderob och kom inte ut igen förrän knappt 2,5 timmar senare den första dagen. Den andra dagen tillbringade han sammanlagt 168 minuter i samma garderob.
Trots att Zhang tjänat över 6 miljoner kronor som vaktmästare mellan 2012 och 2015 har ingen tidigare utträtt hans arbete.

San Franciscos lokaltrafikschef Roy Aguilera väljer ändå att försvara Liang Zhao Zhang och menar att han har tjänat så mycket pengar eftersom han aldrig tackar nej till att jobba extra eller övertid.
Aguilera menar att eftersom San Fransisco har en stor hemlös population krävs det mycket jobb att städa upp mänskligt avfall och sprutor.

– Det är ingen så många som räcker upp handen och säger, jag vill jobba övertiden med det här. Men Mr. Zhang säger alltid ja. Han jobbar hårt och gör klart sina arbetsuppgifter. Jag står för jobbet han har gjort, säger Aguilera till KTVU.

Kolla in TV-inslaget om storyn här under.

Han försätter och förklarar att Zhangs direkta chef har godkänt alla hans övertid och att Zhang är en av de bästa anställda de har.

Vad tror du? Jobbar han hårt eller är han den ultimata kommunanställde? Hursomhelst, 6 miljoner för att jobba som vaktmästare några år…

Var kan jag skriva upp mig?

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!