Svenska läkarens varning: Därför ska du ta ut snusen minst 1 timme innan du har sex

Kände du till att snusande kan ställa till det i sovrummet?

Nej, inte jag heller – men om du är man så är det absolut läge att slänga ut prillan minst en timme innan det är dags att hoppa ner mellan lakanen.

– Den akuta effekten av nikotin är att blodkärlen drar ihop sig, man blir kall om fingrarna och får sämre blodgenomflöde i kroppens spetsar. Det vill säga i fötter, händer och penis, säger Stefan Arver, docent och överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset, till Nyheter24.

När sexlusten slår till kan det gå snabbt. Man hinner inte riktigt tänka efter eller få full koll på läget. Plötsligt är man så inne i nuet att det runtomkring blir sekundärt. Kanske hinner man inte få av sig alla plaggen, eller ens hinna bort till sängen.

Negativ effekt på myset

Kanske hinner man inte ens ta ut snusen.

Pixabay

Det kan i så fall ha en negativ effekt på mysstunden. Kanske tänker man inte på det som van snusare, men den där prillan kan faktiskt påverka penisen – och det har helt och hållet att göra med nikotinet.

Studier har tidigare kunnat slå fast att rökning kan leda till erektionsproblem, men något som många inte verkar känna till är att snusande kan orsaka liknande liknande besvärligheter.

Stefan Arver är docent och överläkare på Karolinska Universitetssjukhuset och han förklarar för Nyheter24 att det finns en viss skillnad mellan rökning och snusande, men att båda lasterna kan skapa svårigheter i sänghalmen.

– Rökning har en kraftig, långsiktig negativ effekt på blodkärlen och ökar risken för flera typer av hjärt- och kärlsjukdomar. Men de effekterna av rökning beror inte huvudsakligen på nikotin utan på andra saker, säger han.

Pixabay

Rökning ger mer bestående problem

Rökning orsakar alltså mer långsiktiga problem med blodkärlen – och på så vis kan även erektionsbekymren bli långvariga. Men nikotin har en så kallad akut effekt som påverkar kroppen – och därför kan även snusare drabbas av problem med att upprätthålla ståndet.

– Nikotin är ett gift som går in i kroppen och stannar kvar i ungefär i en timme ifrån en dos, innan den går ur kroppen. Den akuta effekten av nikotin är att blodkärlen drar ihop sig, man blir kall om fingrarna och får sämre blodgenomflöde i kroppens spetsar. Det vill säga i fötter, händer och penis, säger Stefan Arver.

Sammanfattningsvis så kan den där snusen göra det svårt för manslemmen att bli hårt, men vill man vara positiv kan man också konstatera att den effekten inte är långvarig. Till skillnad från vad man riskerar vid rökande.

Men se nu till att peta ut snusen någon timma innan det är dags att mysa – då ska det förhoppningsvis inte vara några problem med erektionen.

Tryck nu på dela-knappen för att varna alla dina snusande vänner, eller tagga någon som måste veta det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);