Rolig historia: Svenskarna blir stoppade i norska tullen. Anledningen får mig att skratta högt!

Vi gillar Norgehistorier och denna är inget undantag! Nu handlar det om fem svenskar som ska åka igenom tullen in i Norge men blir stoppade.

Norska tullen stoppade en personbil som ville in i Norge via Svinesundsbron. Det var fem svenskar som kom åkande i en Audi Quattro.

– Vad är det nu då? Varför släpper du inte förbi oss? frågade föraren.

– Nej, nej, nej, det går inte! aa tulltjänstemannen medan han lutade sig in i bilen och räknade på fingrarna. En, två, tre, fyra, ni är fem stycken. Det är en för mycket förstår ni väl?

– Vadå? sa föraren. En för mycket?

– Ja, Quattro, fortsatte tullaren, det vet ni väl att det betyder fyra! Ni får bara vara fyra i den här bilen om ni vill in i landet.

– Men snälla, sa föraren. Det förstår du väl att bilens modell bara heter så? Det har ingenting med antalet passagerare att göra.

– Jo, sa tullaren. Quattro betyder fyra och ni är fem. En måste kliva ur.

Svenskarna i bilen blev mer och mer irriterade över den nitiske och oförstående tjänstemannen vid Statliga Norska Tullmyndigheten. Ordväxlingen blev mer och mer högljudd men eftersom det inte gav någonting bad föraren att få tala med tullarens chef. Eftersom nu inte denne tjänstemannen verkade riktigt klok måste väl åtminstone chefen vara det.

– Nä, det går inte, sa tulltjänstemannen och skakade på huvudet. Han är inte tillgänglig.

– När blir han det då?

– Så snart han har pratat klart med två danskar i en Fiat Uno…

DELA gärna med dina norska vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!