Rolig historia: En svensk och en finne slår vad om vem som kan ligga mest.

Kampen mellan Sverige och Finland har pågått sedan urminnes tider. Är det inte hockey eller bandy så är det längdhopp eller ölhävning. Som halvinne har jag själv ofta känt mig kluven när det varit dags för Finnkampen eller hockey-VM. Men i den här historien så vet jag i alla fall vilken nationalitet jag skulle satsa mina pengar på.

En svensk och en finne sitter på krogen och skryter om sina framgångar hos det täcka könet. Båda anser sig var ena riktiga potenshejare och lär hinna med så många nummer per natt att skrytet börjar knaka i proportionerna.

Så småningom kommer de med förslaget om en privat landskamp. Sagt och gjort. De skaffar varsin villig kvinna, tar en taxi till ett hotell och hyr var sitt rum. Innan de skiljs gör de en överenskommelse att skriva resultaten på svarta tavlan i hotellvestibulen.

Svensken går ut hårt. Men efter tre vändor är hans ork slut. Han tassar ner till vestibulen och antecknar tre raka streck, sedan återvänder han till rummet och sussar.

På morgonen kommer finnen nedför trappan med skakande knän och svår andnöd. Han går fram till tavlan för att skriva sitt resultat. Vid åsynen av svenskens tre prydliga streck utbrister han bestört:
– Etthundraelva! Satan, satan. Slagen med fyra!

Snälla, DELA den här historien om den fick dig att le!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!