Oväntade lagförslaget: Förbjud manlig onani

Ibland kan det vara värt att säga något häpnadsväckande bara för att väcka intresse hos din omgivning – och inte får att du nödvändigtvis menar exakt det du säger. Genom att säga något chockerande får du ofta uppmärksamhet.

Att göra utspel mest för att få folks uppmärksamhet och att väcka diskussion är något som den amerikanska politikern Jessica Farrar nyligen anammat.

I fredags lämnade hon in ett förslag till Texas delstatskongress där hon bland annat skrev att hon tycker att man bör förbjuda manlig onani, eller utlösning ”utanför en kvinnas vagina”. Att strida mot den bestämmelsen borde leda till böter på 100 dollar för den berörda mannen, står det i förslaget.

Visst låter det lite galet? Ja, men det tycker faktiskt Farrar också. Anledningen till att hon gjort det här är endast för att peka på vad kvinnor tvingas genomgå innan de kan göra en abort. I lagförslaget föreslår hon därför en rad åtgärder för vad män ska tvingas till framöver.

Bland annat ska männen, enligt förslaget, tvingas läsa broschyrer om vasektomi, koloskopi eller Viagratabeller på samma sätt som kvinnor måste tillskansa sig information innan en abort kan utföras.
– Jag skulle vilja se att det här får folk att tänka efter. Kanske mina kollegor inte klarar av det, men jag hoppas att de som röstade på dem eller de som inte röstade alls ändrar sig och att det kan hjälpa dem att bestämma sig för vilka prioriteringar vi har, säger Farrar till tidningen Texas Tribune.

Abortdebatten i USA har fått nytt liv sedan Donald Trump blev landets president. Det här kontroversiella förslaget hoppas många nu ska kunna påverka frågor om kvinnors rättigheter och abortlagen.

Det råder ju faktiskt ingen tvekan om att det finns väldigt mycket komik inbakat i det här. Det är så bisarrt att det blir roligt. Samtidigt får man allt säga att det var ett kreativt sätt för att väcka debatt.

DELA om du också fnissade åt det här förslaget! 

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!