Ny forskning: Skalliga män uppfattas som smarta, dominanta och sexiga

Men åldern kommer många bra saker som erfarenhet, resurser och i de allra flesta fall också visdom.

Men eftersom livet både ger och tar så kommer det också andra saker med åldern. Som till exempel tunnhårighet om man är man.

Statistiken visar att redan vid 35 årsålder så har upp till 66 procent av alla män tappat en stor del av sitt och vid 55 årsålder så ökar den siffran till hela 85 procent.

Trots det finns det mycket stigma förknippat med att tappa håret och många män fasar inför den dagen som det inte går att täcka skalpen längre och det är dags att raka av det lilla som är kvar.

Men mu har en ny studie visat att det inte alls behöver vara så.

Enligt Dr. Frank Muscarella vid Barry University i Florida är det inte alls negativt att bli skallig – snarare tvärtom.

Skalliga superhunken Jason Statham och hans supermodel till flickvän Rosie Rosie Huntington-Whitely(Photo: Getty)

Enligt Dr. Muscarellas forskning uppfattas skalliga män som mer intelligenta, dominanta och rakt igenom sexigare än män med hår.

Muscarella blev först intresserad av skallighet när han ställde sig själv frågan varför, om skallighet nu är så förknippat med dåliga saker, har inte den skalliga genen försvunnit under evolutionens gång?

I studien bad doktorn och hans team att deltagarna skulle ranka en utvald grupp män inom fyra kategorier: Fysisk attraktivitet, aggressivitet, mjukhet, och social mogenhet. Andra faktorer var ärlighet, intelligens och social status.

När Muscarella räknade ut resultatet av undersökningen kom han fram till att skalliga män uppfattades som mer ärliga, dominanta och intelligenta.

Det enda som drog ner var att de uppfattades som aningen mindre fysiskt attraktiva – men eftersom de hade så högt i de andra värdena så balanserade det upp slutresultatet! Det berättar Muscarella för bland annat Daily Mail.

Enligt forskningen är det alltså sexigare att vara skallig och kvinnor föredrar det!

Vad väntar du på? Var med och DELA de här fantastiska nyheterna!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!