Ny forskning: Kvinnor som lever med fula män är lyckligare

Alla människor är vackra på sitt sätt – men givetvis är det så att vissa personer, generellt sett, anses mer attraktiva än andra. De allra flesta vill självfallet leva med en riktig pudding, men nu kommer ny forskning som tyder på att en annan riktning kan vara smartare.

Om du kan betraktas som ful och är man – då är din nuvarande eller blivande partner extra lycklig. Det här enligt ny forskning vid Florida State University och Southern Methodist University, skriver tidningen Idependent.

I studien har man intervjuat 113 heterosexuella, nygifta par i staden Dallas i USA. Samtliga är mellan 20 och 30 år – och har varit äkta makar i mindre än fyra månader.

Paren fick främst frågor om kost och kroppsform. De fotograferades dessutom av forskarna som betygsatte personernas attraktivitet på en skala mellan ett och tio.

Resultatet visade att män som anses vara mindre attraktiva än sin fru ansträngde sig mer för att tillfredsställa sin partner på olika sätt. Bland annat genom att utföra hushållsarbete, köpa presenter, bry sig om sitt utseende och jobba på att prestera bättre i sänghalmen. Det här gör, enligt studien, kvinnan betydligt lyckligare.

Bildkälla: Shutterstock

Man tittade även på hur det såg ut i relationer där mannen bedömdes vara den mer attraktiva av de två – och enligt forskarna ledde det till nästan enbart negativa effekter för förhållandet. Kvinnan kände sig då tvungen att äta nyttigt och träna mycket för att göra sin partner glad. Det kunde då leda till diverse konflikter, enligt studien.

Så är du kvinna och singel – dags att leta upp en mindre attraktiv man. Männen, å sin sida, bör alltså satsa på de riktiga puddingarna.

Det här ska givetvis tas med en nypa salt, men jag kan samtidigt inte låta bli att tycka att den här typen av forskning är rätt intressant – och den här nyheten fick mig dessutom att dra på smilbanden!

Snåla inte nu, dela det här med dina vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!