Ny forskning: Här är sexställningarna som är allra farligast – speciellt för män

Alla har vi olika preferenser när det kommer till sex – och det är en aktivitet som är oerhört privat för vissa medan andra är mer öppna med sitt samliv. Något av det som människor brukar tycka är mest intressant att diskutera kring sex är vilka ställningar man gillar.

Exempelvis är missionären, för många, symbolisk för ett trist sexliv. Det är när den blir vanligast som allt börjar gå utför, verkar en del tycka.

Men nu kommer en studie som visar på att just missionären bör vara en av de mer spännande sexställningarna. Det är i alla fall en av de farligaste.

I undersökningen har man studerat heterosexuella män i åldrarna 18 till 66 år och fokuserat på hur man drabbats av penisfrakturer – med ställningen i fokus.

Bildkälla: Shutterstock

Det visar sig att drygt 25 procent av de penisfrakturer som granskats kommit till under just missionären. Tydligen hamnar penisen då i en sådan vinkel att den blir extra skadebenägen.

Men det finns en ställning som är betydligt värre. Allra farligast är ”doggy style”, eller sex bakifrån. Den positionen låg bakom hela 44 procent av frakturerna.

På tredje plats kom när tjejen rider. Den positionen stod för knappt en tiondel av de inträffade frakturerna.

Studien konstaterar att män löper störst risk att skadas när de är överst. Då, när mannen lutar sig över kvinnan, ökar risken för missriktade rörelser som kan leda till penisskador.

Det ska dock sägas att frakturer på manslemmen är ovanliga. Så det bör egentligen inte finnas någon direkt anledning till oro. Ta det bara lugnt, så ska det nog gå bra!

Var inte blyg nu, tryck på dela-knappen och höj ett varningens finger åt dina vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!