Ny forskning: Folk som älskar gin är sexigare än andra

Goda nyheter alla gindrickare! Nu visar en ny studie att de som dricker gin är sexigare än andra. Det är den brittiska tidningen The Independent som rapporterar den nya studien.

Gindrickare är sexigare än de som dricker annan sprit. Eller de uppfattas i alla fall som sexigare. Det påstår i alla fall forskare från Public Health Wales och King’s College London i en ny studie, skriver The Independent.

Studien utfördes på drygt 30 000 personer från 21 länder i den omfattande studien som undersökte alkohol- och drogvanor hos personer mellan 18 – 34.

Forskarna kom fram till att personers humör och beteende påverkas inte bara av att de dricker alkohol, utan även vilken typ av alkohol de har druckit.

De som dricker sprit känner sig sexigare än de som bara dricker ök och vin och dessutom säger spritdrickarna i studien att de känner sig mer självsäkra och piggare än de som dricker andra alkoholhaltiga drycker.

Jag är inte forskare men låter det inte bara som att de är fullare?

Studien slår också fast att de som dricker vodka, rom och gin ofta blir mer aggressiva än de som dricker öl eller vin. Dessutom kunde man också bli ledsnare av spriten.

– I århundraden har rom, gin, vodka och andra spritsorter varit kopplade till våld. Denna globala studie tyder på att än i dag leder till känslor av aggression i större utsträckning än andra drycker, säger Mark Bellis, en av forskarna bakom studien, till en BMJ Open.