Nordkoreas ledare har uppfunnit ny mirakelsprit. Det här har alla väntat på!

Gud hör bön… Eller i det här fallet Kim Jong-un, Nordkoreas ledare. Nu har nämligen landets forskare äntligen hittat något som människan har letat efter sedan tidernas begynnelse – sprit som inte ger baksmälla.

Det är den statliga tidningen som har kommit ut med nyheten om en ”elegant” ny sprit som trots att den innehåller mellan 30 – 40 procent alkohol alltså inte kommer att ge några obehagliga bieffekter dagen efter, det skriver bland annat BBC.

Drycken ska enligt uppgifter vara tillverkad av en typ av lokal ginseng som kallas Insam och ett klibbigt ris. Jag tycker kanske personligen kanske att det mer låter som en typ ny gröt men vem är jag att ifrågasätta den store ledaren?!

Mirakelspriten, som heter Koryo, kommer att produceras av Terdonggang Livsmedel Factory. Men tyvärr kommer det ta ett tag innan du ser drycken på systembolaget eftersom det är notoriskt svårt att handla med Nordkorea…

Hursomhelst så finns det anledningar att hålla sig skeptisk till miraklet. Nordkorea har en lång historia av att överdriva sin vetenskapliga bedrifter. De har bland annat påstått sig hittat botemedel mot både SARS, fågelinfluensan och AIDS.

koraKim Jong-un inspekterar forskningsinstitutet i bioteknik i Pyongyang i somras.
Foto: KNCA

Låt mig sammanfattade det så här: Jag kommer vänta några år till innan jag börjar anmäla mig frivilliga att jobba på nyårsdagen.

Källa: VG

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!