Mannen skulle bara döda en spindel – råkade i stället elda ner hela hemmet

Spindlar och andra kryp är inte det mysigaste att hitta i sitt hem. Vissa fångar och släpper ut dem medan andra dödar dem med något föremål som ligger nära till hands – men det finns även de som tar till de mer extrema metoderna.

En man från delstaten Arizona i USA hittade härom dagen en spindel inne i sitt mobila hem. I stället för att ta till någon av de vanligare metoderna för att bli av med det äckliga krypet valde han att plocka fram en gasolbrännare, enligt The Telegraph.

Spindelnäten som hade skapats tog dock snabbt eld – och snart stod hela hemmet i lågor. Den klantige mannen fick bära ut en äldre kvinna ur bostaden. Sjukvårdare var snart på plats och hon klarade sig undan med lindrigare skador. Även mannen var oskadd.

Bildkälla: Seattle Fire Department

Räddningstjänsten, i form av 11 brandmän, fick snabbt ta sig till platsen för att släcka branden, vilket tog knappt en kvart. Huset var då i stort sett totalförstört efter händelsen – och enbart de yttre väggarna fanns kvar.

Mannen och kvinnan är nu alltså hemlösa, men ska ha fått hjälp av Röda korset för att få tak över huvudet under den närmaste tiden.

Bildkälla: Seattle Fire Department

Det här är faktiskt inte första gången som någon försöker döda ohyra med gasolbrännare i USA. En man i Seattle ska ha gjort samma sak i sitt vardagsrum då han kombinerade en gasolbrännare med sprayfärg. De materiella skadorna gick på tusentals kronor.

En talesperson för Seattles brandkårsdepartement sa då följande:
– Jag uppmanar ingen att göra det här, men det är vad han gjorde. Det finns säkrare och mer effektiva sätt att döda en spindel på.

Bildkälla: Seattle Fire Department

Snacka om att ta till extrema metoder för att bli av med spindlar! Jag avskyr också ohyra, men brukar ändå hantera det på lite smidigare sätt!

Tagga nu någon i kommentarsfältet som också avskyr spindlar!