Livets stora gåta: Perfekta förklaringen på alla faser vi går igenom i livet.

Funderat på varför våra liv ser ut som de gör? Och varför andra levande varelser på vår jord har det som dom har det?
Här kommer förklaringen:

På den första dagen skapade Gud hunden. Han sa: ”Sitt vid dörren till ditt hus hela dagen och skäll på alla som kommer in eller förbi. För detta skall du få en livslängd på 20 år.”

Hunden sa: ”Det är lång tid att skälla. Vad sägs om 10 år, så ger jag tillbaka de andra 10?”

Gud gick med på det.

På den andra dagen skapade Gud apan och sa: ”Underhåll folk, gör konster och få dem att skratta. För detta skall du få en livslängd på 25 år.”

Apan sa: ”Göra konster i 25 år? Det är väldigt lång tid att göra apkonster. Vad sägs om att jag ger tillbaka 10 år som hunden gjorde?”

Och Gud gick med på det.

På den tredje dagen skapade Gud kon och sa: ”Du skall gå på ängen med bonden och lida i solen hela dagen, få kalvar och ge mjölk för att försörja bondens familj. För detta skall du få en livslängd på 60 år.”

Kon sa: ”Det är ett ganska tufft liv du vill att jag ska leva i 60 år. Vad sägs om 20, så ger jag tillbaka de övriga 40?”

Gud gick återigen med på det.

På den fjärde dagen skapade Gud människan och sa: ”Ät, sov, gift dig och njut av livet. För detta skall du få en livslängd på 20 år.”

Människan sa: ”Bara 20 år? Skulle du möjligtvis kunna ge mig mina 20, de 40 kon gav tillbaka, de 10 apan gav tillbaka och sedan de 10 år som hunden gav tillbaka. Det blir 80, ska vi säga så?”

”Okej” sa Gud, ”du bad om det.”

Detta är varför vi äter, sover leker och njuter av livet de första tjugo åren. De nästkommande fyrtio åren slavar vi i solen för att försörja vår familj. Nästkommande tio år gör vi apkonster för att underhålla barnbarnen. De sista tio åren sitter vi på farstukvisten och skäller på folk.

Dela gärna för att sprida detta svar på livets stora gåta 🙂
Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!