Läraren Sandra chockades av elevernas dåliga sexkunskap – unika lösningen hyllas nu över hela Sverige

Det här med att barn ska lära sig om sex och samliv kan vara komplicerat för vuxna i ungdomarnas närhet. Mamma och pappa brukar ta en del av ansvaret kring att lära sina ungar om blommor och bin, men även i skolan ska ju ämnet tas upp.

Det brukar dock ske under sexualundervisningen, men givetvis kan de där spännande frågorna även komma på tal under andra lektioner.

Precis så var det på Skiftingehus grundskola i Eskilstuna – och därför valde man att kombinera sex och samlevnad med textilslöjden.

Det var läraren Sandra Leedotter som drog igång det nu omtalade projektet som går ut på att göra det lättare att prata om sex och samlevnad med eleverna på skolan. Det hela tog fart då en klass i åttan ofta satt och pratade om just sex inne på slöjdlektionerna, vilket ledde till att läraren Sandra fick frågan av en pojke när hon förlorade oskulden.

Sydde egna könsorgan

Läraren svarade – och det hela genererade allt fler samtal av det här slaget. Hon kollade sedan upp om det fanns en möjlighet att på något sätt integrera sexualundervisning i syslöjden – och då föddes idén om att eleverna skulle få skapa snippor och snoppar.

Bild: Youtube/Nyhetsmorgon

De skissade, klippte, klistrade och sydde sina egna könsorgan, men fick även möjlighet att börja ställa frågor genom en anonym frågelåda.

Bild: Youtube/Nyhetsmorgon

Då har bland annat porr och sexuellt våld kommit på tal – och Sandra har då försökt reda ut de olika ämnens tillsammans med hennes elever.

Bild: Youtube/Nyhetsmorgon

Initiativet har nu uppmärksammats över hela landet – och i helgen medverkade läraren i TV4:s Nyhetsmorgon där projektets hyllades av samtliga medverkande.

Bild: Youtube/Nyhetsmorgon

Klippet är nästan åtta minuter, men om du vill kan du se inslaget här nedanför! Oavsett så tycker jag att du ska dela vidare den här artikeln för att hylla Sandras viktiga initiativ!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/prYsIxBQkQg” /]

Så bra och viktigt! Snåla inte nu, DELA vidare om du också tycker att det här var en suverän idé!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);