Juristen Irina är ’för snygg’ för att få jobb – försöker nu bli mindre attraktiv: ”Män blir distraherade”

Att vi lever i ett allt för utseendefixerat samhälle idag är knappast en nyhet för någon. Var man än går eller tittar så ser man vältränade, vackra människor som ler mot en.

Hetsen om att se bra ut kan lätt få en att må lite dåligt över sitt eget utseende.

Men det finns en annan sida av myntet också.

33-åriga Irina får inga jobb, trots en juristexamen.

Anledningen? Hon anses vara för snygg, skriver The Sun.

De allra flesta av oss har nog känt oss lite fula någon gång. Kanske en rynka här eller där, lite stor mage, för smala ben – det kan vara vad som helst. Tanken på att vara ”för snygg” har nog inte kommit upp. Men för Irina Kova har hennes utseende blivit ett problem – hon får nämligen inga jobb.

Blev ombedd att färga håret mörkare

– Det tar stopp direkt. Jag har en juristexamen och ett jättebra CV men jag blev ändå ombedd att färga håret mörkare för att lyckas på arbetsintervjuer, säger Irina till The Sun.

Irina har sedan dess färgat håret mörkare och har till och med slutat sminka sig.

– Jag sminkade mig inte mycket innan heller, jag får mycket uppmärksamhet ändå. Jag har till och med börjat använda glasögon utan styrka, min syn är helt perfekt, säger Irina till The Sun.

”Männen blir distraherade av mitt utseende”

Irinas utseende har fått henne att säga upp sig på arbetsplatser då hon fått så många kommentarer från kollegor.

– Det känns hemskt, såklart. En chef sa att jag skulle sluta stå ut så mycket utseendemässigt. Arbetsplatser vill att alla ska se likadana ut. Kvinnliga kollegor litar inte på mig och männen blir distraherade av mitt utseende, säger Irina till The Sun.

För att slippa gå på anställningsintervjuer har Irina nu startat sitt eget företag – där hon säljer begagnade kläder.

– Nu behöver jag inte bry mig om vad folk tycker och tänker om mig längre.

Utseendefixering slår åt båda hållen, med andra ord. Starkt av Irina tt strunta i vad folk säger och köra sitt eget race!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);