IKEA släpper instruktioner till GoT-päls efter det avslöjats att serien använder IKEA-mattor

Game of Thrones är världens absolut populäraste tv-serie just nu. Och det betyder att allt ifrån politiker till företag försöker hoppa på tåget och visa att det hänger med på olika sätt genom att referera till serien.

Med varierande resultat måste man nog säga. Men nu har IKEA gjort en briljant hyllning till serien som jag verkligen tycker landar rätt.

Vintern är ständigt närvarande i Game of Thrones. Det märks inte minst på mantrat ”Winter is coming” som karaktärerna påminner varandra om titt som tätt. Det innebär också att Jon Snow och de andra måste klä sig varmt när de slåss mot vålnader och ismonster.

Men förra året så avslöjade Michele Clapton, som är garderobsansvarig för serien, en liten bomb. De stora varma pälsarna som ses i Game of Thornes i själva verket är IKEA-mattor som med små ändringar anpassats till det hårda vädret i norr.

Lagom till att vintern börjar komma så smått har nu IKEA släppt egna instruktioner för att göra en egen Game of Thrones-päls. Resultatet är smått fantastiskt om jag får säga det själv!

Det här är mattorna som används i Game of Thrones

Och nu har IKEA släppt egna instruktioner för att fixa pälsen till vintern

Börja med att klippa ett hål för huvudet i mattan SKÖLD

Dra mattan över axlarna

Nu är du redo att försvara Westeros från demonerna på andra sidan ”The Wall”

Slutresultat!

Källa: IKEA

DELA om du också tycker det är härligt att IKEA har humor!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!