Han vaknar efter en blöt utekväll och frun är fly förbannad. Anledningen är klockren.

Vi alla känner har varit där. När man har varit trött efter en hård jobbvecka är det skönt att sätta sig och äta gott. Men för Nils, slutade utekvällen med att frun ställer honom mot väggen.

Det hade varit en tuff vecka för Nils. Han slutade jobbet åtta på kvällen, så han var bra hungrig. Han gick på restaurang och tog en middag och ett par öl. Han bestämde sig för att efter middagen ta en cognac och ett par gin & tonics. Sen lovade han sig själv att han skulle han gå hem till frun. Men benen bar honom inte. Han föll som en fura. Han försökte ta sig upp, men det gick inte.

”Fan också, jag får väl krypa ut då, och försöka ta mig upp där ute. Att jag kunde bli så full”, tänkte Nils. Han ålade sig ut, men utanför gick det inte bättre. Benen bar honom inte. Det var lögn i helvete att kunna ställa sig upp.

”Jag får väl krypa hem då, trots allt är det ju inte så långt”, tänkte Nils.

Drygt två timmar senare var Nils äntligen hemma. Han drog sig upp i handtaget till ytterdörren och låste upp. Han ramlade in. Frun sov, tack och lov, och Nils ålade sig in i badrummet, fixade till sig så gott han kunde och kröp in i sovrummet och upp i sängen och somnade som en stock.

Morgonen efter väckte frun honom:
– God morgon. Var du ute och söp i går?!
– Nej, nej! Jag åt mat och tog några pilsner bara. Varför tror du det? frågade Nils.
– Nja, de ringde från restaurangen och sa att du glömt kvar din rullstol…

DELA gärna med dina vänner!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!