Han säljer för över 1 miljon första dagen på jobbet. Förklaringen bakom får mig att dra på mungiporna.

En ung kille från en småstad flyttade till storstan och gick in på ett jättestort varuhus med mängder av avdelningar för att söka jobb.

Han fick komma på intervju med chefen som frågade, ”Har du erfarenhet av försäljning?”

”Ja, i min förra stad jobbade jag ett tag som dammsugarförsäljare”, svarade den unge mannen.

Chefen var inte helt övertygad, men gillade killen och bestämde sig för att i alla fall ge honom chansen. ”Du får börja i morgon. Jag kommer ner från kontoret när vi har stängt så kan vi gå igenom hur det gick för dig”, sa han.

Grabbens första dag på jobbet var tuff, men han tog sig igenom den. När varuhuset hade stängt kom chefen förbi. ”Hur många kunder har handlat av dig i dag?”, frågade han.

Grabben rynkade lite på pannan, stirrade ner i golvet och muttrade ur sig ett svar: ”En”.

Chefen: ”Bara EN?! Våra säljare har ungefär 20 till 30 kunder vardera varje dag. Det här måste du bättra på, och helst väldigt snabbt om du vill ha kvar jobbet. Vi har väldigt höga krav på vår försäljning här i storstan. En kund om dagen hade kanske varit okej där du kommer ifrån. Men du är inte på landet nu, grabben”.

Den unge mannen hörde på chefens klagomål, men fortsatte att stirra rakt ned i golvet. Bossen kände sig lite skamsen för att ha skällt ut honom redan under den första dagen, och frågade därför smått ironiskt: ”Hur mycket drog vi in på din försäljning?”.

Killen tittade upp och svarade: ”1 107 214 kronor”.

Chefen nästan skrek av chock: ”1,1 miljoner kronor! Vad tusan sålde du egentligen?!”.

Den unge mannen förklarade: ”Okej, först sålde jag några fiskekrokar till honom. Sedan ett fiskespö som han kunde ha till sina nya krokar. Då frågade jag var han skulle fiska och när han sa att han skulle ut i skärgården förklarade jag att han behövde en båt. Då gick vi ned till båtavdelningen och där köpte han den nya med tvåtaktsmotor. Sedan sa han att han inte tyckte att hans bil höll måttet och därför gick vi in till fordonsavdelningen och köpte en sprillans ny för några hundra tusen.

Chefen flämtade och utbrast: ”Så det kom in en kille som skulle köpa fiskekrokar och du sålde på honom en båt och en splitter ny bil?!”

Killen: ”Nej. Egentligen kom han in för att köpa tamponger till sin tjej. Men då sa jag: ”Grabben, den här veckan är du ändå körd så du kan lika gärna åka och fiska…”

Publicerad av svenska fräckisar, gilla för fräckare humor!