Han rusade till affären med sin gamla toaborste. Är detta bästa aprilskämtet någonsin?

Jag har ett kluvet förhållande till första April. Jag kan tycka att vissa skämt är jätteroliga men samtidigt hatar jag att själv bli lurad. Jag har gått på alltifrån att min bror skulle rycka in i finska armén till att grannes hund lärt sig räkna (fråga inte varför).

Men, den här blåsning tar ändå skämtet. Jørgen Hurlen från Oslo blev ordentligt lurad av sin svärmor på första april.

När han vaknade i fredags hittade han ett reklamblad från Jerina innanför dörren som det stod ”Byt ut din gamla toaborste mot en ny” och den chansen var för bra för att tacka nej till.

Glad i hågen traskade Jørgen ned till till Jerniaburiken med sin gamla toaborste under armen för att byta ut den mot en helt ny ”designfavorit i Comfort SB-serien”.
– Jag tänkte inte en sekund på att det kunde vara nonsens. Jag gick dit med toalettborsten och reklambladet, säger han till VG.

Men väl framme i butiken väntade ingen ny superbroste. Istället möttes han av butikpersonalens totala förvirring. Först då insåg Jørgen att han blivit ordentligt blåst.

Bakom det hela låg svärmor som hade tagit hjälp av sin dotter – som arbetar som grafisk formgivare – för att skapa ett trovärdigt reklamblad.

Trots att Jørgen blev grundlurad väljer han ändå att bjuda på händelsen.
– Jag känner mig verkligen dum så här i efterhand, men det är ju faktiskt väldigt roligt, säger han till VG.

Men historien slutade trots allt lyckligt för Jørgen. Efter att de rett ut missförståndet fick personalen medlidande för Jørgen och de gav honom faktiskt en gratis toaborste. Det blev en liten revansch på svärmor.

– Hon hade säkert inte väntat sig att jag skulle få med mig en ny porslinsborste hem. Och jag som lämnade in en gammal plastborste från Ikea! säger han.

Dobørstekupp gikk i dass 󾌴 Gi oss din beste lurehistorie, da vel.

Publicerat av VG den 4 april 2016

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!