Han har gjort 50 plastikoperationer för att se ut som mänsklig Ken-docka – nu kan han inte andas

Det finns många människor som spenderar stora summor pengar och mycket möda för att se ut som en drömversion av sig själva.

Några kända exempel är Martha i Tyskland som har Europas största bröst och som tar injektion för att få mörk hud.

En annan är Sahar Tabar som gjort över 50 plastikoperationer för att se ut som Angelina Jolie.

Ibland kan det vara svårt för andra att förstå vad som driver en sådan människa – och inte minst vad läkarna tänker?

En man ofta blir ifrågasatt för sina många plastikoperationer är Rodrigo Alves, även känd som den mänskliga Ken-dockan. Han har gjort över 50 operationer för att se ut precis som han vill och spenderat över en halv miljon kronor. Pengarna kommer från ett arv från hans morföräldrar.

Levande Ken-docka
Youtube

Ingreppen inkluderar allt från silikonimplantat för att få till sexpacket till injektioner av stamceller i ansiktet och håret.

Men han dröm om den perfekta kroppen har också en hög kostnad. Tidigare år blev Rodrigo intervjuad i brittisk tv och avslöjade att hans många näsoperationer har lämnat honom med svårigheter att andas.

– I juli förra året gjorde jag rekonstruktiv kirurgi på min näsa med en bit brosk från mina revben. Det hjälpte men jag kan fortfarande inte andas till 100 procent.

Sammanlagt har Rodrigo gjort åtta näsoperationer.

Tros sitt smeknamn var Rodrigo egentligen ute efter att se ut som Barbies kille Ken. Det var ett smeknamn någon annan gav honom för att de tyckte att han såg ut som en docka och som fastnade.

Mark Lennihan/AP

– Det var aldrig min menig att se ut som en Ken-docka men tydligen ser jag ut som en docka. Men personlig tycker jag inte jag ser ut som en docka, säger han.

När han får frågan varför han fortsätter operera sig trots att han svårt att andas så svarar han att det blir en dominoeffekt efter de första operationerna.

– Nu kan jag inte andas så jag måste operera mig igen. Det är precis som när man börjar färga håret.

Rodrigo menar också att man inte alls kan bli beroende av att plastikoperera sig.

– Man kan inte bli beroende av plastikoperationer. Det finns inte, säger han.

Se hela intervjun här under:

Många har något de vill ändra på med sitt utseende men att operera sig kanske är något man bör tänka sig för innan man börjar med. Vad tycker du?