Genialiska knepet som garanterar att lapplisorna aldrig någonsin kan ge dig parkeringsböter

De flesta av oss som har vistats i trafiken med bil i några år har säkert åkt på en och annan parkeringsbot. När man har lite bråttom är det lätt att det går undan och man missar den där avgörande skylten.

Parkeringsvakter, också kallade lapplisor, har ett ganska otacksamt jobb. Det är sällan de får ett trevligt bemötande av bilister, trots att de faktiskt bara gör sitt jobb.

Men det råder samtidigt ingen tvekan om att det är förbannat trist att åka på böter. Den där ofta gula remsan är det sista man vill ha när man kommer ut till sin bil efter en lång dag på jobbet.

Är man bara tillräckligt uppmärksam så blir det dock svårt för vakterna att ”lappa dig” – och vill man vara helt säker på att aldrig behöva få en bot så är det faktiskt bara att hålla sig till 4 enkla steg.

Knepet som gör att lapplisorna aldrig kan ge dig böter:

– Hitta en ledig parkeringsplats. Kontrollera så att det verkligen är område, eller en ruta, du får stå i. Titta noggrant efter skyltar som säger annat. Texter som ”förhyrda platser” innebär att du måste ha ett tillstånd för att stå där.

– När du har parkerat på en plats där du med säkerhet har tillåtelse att stå så går du ur bilen och letar upp en parkeringsautomat (om du nu inte haft turen att hitta en gratisplats). Där betalar du för den tid som du avser att låta bilen stå parkerad.

– Lappen som du får av maskinen placerar du tydligt för parkeringsvakten, vänd åt rätt håll långt fram på instrumentbrädan, precis under rutan.

– Kom tillbaka till din bil innan dess att tiden som du betalat för har passerat.

Så enkelt är det! Dela nu det här helt geniala knepet med dina vänner så kanske folk kan bli lite bättre på att parkera korrekt i framtiden!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!