Forskning: Sperma är bra för kvinnors hälsa och hjälper mot depression.

En frisk promenad kan vara nyttig och ett äpple om dagen är bra för magen. Sådant kan göra dig gladare och piggare. Men den här undersökningen, är någonting helt annat.

Oralsex ska nämligen vara bra för kvinnans hälsa och gör henne lyckligare. Detta enligt en studie som gjorts på effekterna av spermas ”antidepressiva kemikalier” skriver Daily Mail.

The State University of New York study, vars forskare som genomförde undersökningen som ett experiment, jämförde sexlivet från 293 kvinnor och deras fysiska hälsa.

Forskningen visar att sädesvätskan innehåller kemikalier som höjer humöret, ökar tillgivenheten, inducerar sömn och även innehåller minst tre antidepressiva kemikalier. Forskarna hävdar också att kvinnor som har regelbundet, oskyddat sex, är mindre deprimerande och presterar bättre på kognitiva tester.

Sperma innehåller spermatozoer, inklusive kortisol, som är känt att öka ömhet. Det innehåller också estron, som höjer humöret och oxytocin som också får dig på bättre humör.

Den innehåller också tyrotropin-hormoner (ett annat antidepressivt medel), melatonin (ett sömnframkallande medel) och även serotonin (kanske den mest kända antidepressiva signalsubstansen).

Om intag av sperma även skulle göra även män gladare, mindre deprimerande och ge dem ökad ömhet, framgår inte i undersökningen…

Men om det skulle vara så kan många ensamma och deprimerande män nu kanske bli lite gladare på egenhand. Om ni förstår vad jag menar 😉

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!