Forskning: De som är coola i högstadiet blir förlorare i 20-årsåldern.

Vem var du i plugget? Satt du längst fram i klassrummet eller var det troligare att hitta dig i rökrutan? Om du svarar det senare är chansen stor att du ångrar dig nu.

Det menar i alla fall en ny studie som heter ”Whatever Happened to the Cool Kids?” som publicerades av forskare vid Universitetet i Virginia som har studerat mer än 180 amerikanska tonåringar i över ett årtionde.

Resultatet föll överraskande nog inte i smaken för de som var de coolaste katterna i plugget. Undersökningen visar nämligen att populära tonåringar har högre risk att få problem som vuxna med bland annat alkohol, droger och kriminalitet.

The-Breakfast-Club Antagligen skulle Brian, nörden klara sig bäst i Breakfast Club. ”Häftiga” människor som James Dean i Rebel without a cause pekar helt enkelt tidigt.

”Det verkar som att även om det så kallade ”coola tonårings-beteendet” går att länka samman med tidig popularitet så, över tid, måste de här tonåringarna bli extremare och extremare i sitt beteende för att verka coola inför, i alla fall, vissa andra grupper av tonåringar. De här coola tonåringarna uppfattas sedan som mindre kompetenta, både socialt och på andra plan, av sina ”mindre coola” jämnåriga när de blir unga vuxna.” säger Joseph Allen professor i psykologi vid universitetet i Virginia.

Så goda nyheter för alla oss töntar! Den coola killen eller tjejen som fick alla tjejerna/killarna i högstadiet har antagligen vuxit upp och önskar att hon/han var du just nu. Det gör nästan alla kvällarna ensam hemma framför tv:n värt det.

Källa: Unilad

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!