Forskarnas slutsats: Därför bör äldre kvinnor ha sex med yngre män

Det fanns en tid då ingen pratade om att äldre hade sex. Det var som om folk trodde att man slutade pippa efter 50. Men som alla 50-plussare vet så stämmer det knappast – i många fall är det tvärtom!

Det är ju först när man blir lite äldre som man vet hur man pippar överhuvudtaget! Men nu har det kommit forskning som visar att vissa äldre mår bättre av sex än andra…

Forskare från universitetet i Michigan och Chicago publicerade en studie i Journal of Health and Social Behavior i september 2016 som undersökte sexlivet hos 2000 kvinnor och män i åldrarna 57 till 85 över en femårsperiod.

Studien visar att ”oftare och bättre” sex har en positiv effekt på äldre kvinnors hälsa men kan vara skadligt för äldre män.

Forskarna tittade på hur sex med en partner påverkar hjärtats hälsa och risken att utveckla hjärtsjukdomar. De såg att, tillskilland från män som var sexuellt aktiva och nöjt av det på äldre dagar som hade större risk att drabbas av sjukdomar, så gäller det direkt motsatta för kvinnor.

Äldre kvinnor som njöt av sex ofta hade lägre blodtryck än de som inte hade det. Man tror blandad annat att det beror på att ett hormon som skyddar hjärtat frigörs hos äldre kvinnor som har ”skönt sex”.

Så lösningen är enkel. När gubbarna blir lite äldre får de klar sig själva och tanterna får lov att ge sig ut och leta lammkött, för hälsans skull!

Var med och DELA den här viktiga nyheten – för hälsans skull!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!