Forskarna avslöjar: En kall öl om dagen håller dig ung

Något av det bästa som finns är att ta en kall öl. Det funkar nästan jämt – såväl under en varm sommardag som under en mörkare höstkväll. Det är nästan så man får hejda sig så att det inte blir för mycket av det goda.

Genom åren har man ju fått lära sig att öl är oerhört onyttigt. Jag har läst massor av artiklar som skrämt upp en genom att påstå att bärs är farligare än både ditt och datt, så väntan på lite positivare tongångar har i alla fall hos mig varit stor.

Och nu, äntligen, har amerikanska forskare kommit fram till något som chockar – men framför allt gläder – öl-fanatiker över hela världen.

I en studie som genomförts på University of Iowa för American Society of Human Genetics har forskare kommit fram till att en kall öl om dagen inte bara får dig att må bättre – hela din kropp blir föryngrad.

Det man huvudsakligen kunde lägga en vetenskaplig grund för genom undersökningen var att rökning skadar kroppen (inget nytt där), men även att ett eller två glas öl om dagen är nyttigt för människans hälsa.

Vad som sker i kroppen är att generna inte åldras på samma sätt som de skulle om du inte drack öl. Kan det då vara en genväg till evig ungdom, undrar en del.

Nja, enligt sajten Viral thread ska man i alla fall ta det lite lugnt. ”Du kommer inte få en 4-årings kropp om du häller i dig en hel öltunna”, skriver de.

Sådana här upptäckter får man väl kanske ta med en nypa salt, men att forskare i en seriös studie ändå slår fast att en eller två öl om dagen är bra för kroppen får i alla fall mig på ett himla bra humör.

Man kanske skulle ta och fira. Med vad? Ja, gissa…?

Snåla inte nu, dela nu den här fantastiska nyheten med dina öl-älskande vänner!