Forskare: Umgås mer med din mamma – så förlänger du hennes liv

Att umgås med familjen är alltid lika mysigt och roligt, få andra personer är ju lika tokiga som de man vuxit upp tillsammans med.

Det kräver dock sin lilla planering att åka och hälsa på familjen, men en ny studie visar att det kan vara en väldigt god idé att planera in lite familjemys inom kort.

Det kan nämligen förlänga föräldrarnas liv, skriver MåBra.

En ny, amerikansk studie har visat att det inte bara är härligt att umgås med sina föräldrar – det förlänger deras liv.

23 procent dog

Studien ägde rum vid University of California och omfattade 1 600 personer som i snitt var 71 år gamla.

Resultatet visade att 23 procent av de deltagare som levde ensamma dog inom sex år. För de personer som hade regelbundna sociala kontakter var siffran bara 14 procent.

Slutsatsen är helt enkelt att de stunder som man tillbringar med sina äldre faktiskt förlänger deras liv.

Bildkälla: Shutterstock

Mer toleranta

Att de flesta äldre värderar umgänge med sina barn och barnbarn högt är kanske ingen nyhet, men de är också mer toleranta mot sina nära och kära.

– Många av äldre sätter stort värde i dessa relationer, så mycket att de ofta förbiser mycket av vad deras barn eller till och med deras barnbarn gör. Det handlar om viktiga relationsförmågor. Med åldern blir många mer toleranta mot vänners ofullkomligheter och egenheter, säger Rosemary Blieszner, professor i mänsklig utveckling vid Virginia Tech, till New York Times enligt MåBra.

Det är inte bara umgänge med familj som förlänger livet utan det är också viktigt att ha andra sociala bekantskaper, som ofta finns vid assisterade boenden.

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla alla föräldrar!