Du har spelat Monopol fel i hela ditt liv: Denna regel ändrar spelat fullständigt!

Monopol, världens mest klassiska sällskapspel, har förstört svenska familjekvällar sedan 1937. Min familj lyckas i alla fall aldrig spela klart utan att någon blev förbannad och det tror jag stämmer för de flesta andra familjer också.

Men nu har en uppmärksam regelryttare gjort världen varse om att vi alla antagligen har spelat spelet fel i alla dessa år.

Det skriver news.com.au.

Nyheten spred sig som en löpeld på nätet när twittraren Askerubenhow2bet påpekade den okända regeln som vänder upp och ned Monopol-världen.

Regeln är som följer:

”Om du hamnar på en tom tomt i Monopol, och inte köper den så hamnar tomten automatiskt på en auktion där alla spelar kan köpa tomten.”

Skriver twittraren och tillägger:

”Det. Står. I. Reglerna”

Uppenbarelsen skapade stora känslostormar på nätet. Det var inte många som visste om regeln.

Men inte nog med det. Enligt de officiella reglerna får du om du landar på en tomt, välja att inte köpa den för ursprungspriset och istället köpa den på auktionen om du tror att du kan få den billigare.

Den ”nya” regeln gör plötsligt Monopol till ett mycket mer strategiskt spel än hur många har spelat det tidigare. Det är inte längre bara upp till tärningen vilka tomter man kan köpa.

Nu är det många på sociala medier som vill testa att spela spelet igen med de fullständiga regler.

”Den här okända regeln förändrar dynamiken i spelat fundamentalt. Jag vill faktiskt testa att spela nu.” skriver Kimerlee.

Ärligt talat blev jag också sugen på att testa spelet igen. Jag ska nog bjuda in till familjekväll snart och se om jag inte kan vinna med de nya reglerna!

Kände du du till regeln förut? Eller har du spelat som de allra flesta andra svenska familjer?

Dela gärna artikeln så fler kan spela rätt i framtiden om de vill.