Cyklisten vägrar att flytta på sig för lastbilen. Nu har miljoner sett klippet på Smålands envisaste man.

Det här måste vara den envisaste människan i hela Småland. En film på en cyklist i Jönköping som vägrar flytta på sig när han hamnar i kollisionskurs med en lastbil sprids nu som en löpeld i sociala medier.

På bara ett par dagar har över 2 miljoner människor sett när cyklisten försöker hävda att han har förtur och vill tvinga lastbilen backa på den smala vägen.

På filmen kan man också förgäves höra både förbipasserande och lastbilschauffören försöka resonera med cyklisten samtidigt som av köerna av bilar växter bakom båda trafikanterna.

Cykel vs Lastbil

Posted by Lars-Gunnar Gustafsson on Monday, 5 October 2015

 
– Det slutade med att en student som hade bråttom till en tenta grep tag i mannens cykel och slängde den åt sidan. Då passade lastbilen och de andra i kön på att köra, säger bussföraren David Magui, som bevittnade händelsen till DN.

Under en sekvens i filmen säger cyklisten att han ringer polisen. Men det visade sig senare att det bara var en skrämseltaktik.

Rolf Högberg är trafikpolis i Jönköping.

– Med tanke på att han hindrade trafiken ganska länge så kanske det till och med skulle kunna bli aktuellt med dagsböter, säger han till DN om cyklisten.

– Man blir lite trött på människan som kan skapa sådana konflikter, säger han till tidningen.

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!