Bilisten skulle bara snabbt stanna och tanka – då gör han det otänkbara

Det är inte alltid så enkelt att hålla koll på flera saker samtidigt. Det är lätt att bli tankspridd när man fokuserar på en sak och då lätt glömmer av den andra. Att missa viktiga detaljer kan dock skapa rejäl oreda.

Det var när Gävlebon Carl Östberg svängde in på bensinmacken i Hagaström på söndagen som han såg något minst sagt ovanligt. En bensinpump hade slitits upp från sitt fundament efter att en bilist i sin iver att åka vidare efter tankningen glömt av att ta ut slangen.

Personal var då på plats för att få ordning på oredan, som dock inte skulle ha behövt inträffa. Det händer titt som tätt att bilister glömmer slangen i bilen efter att de tankat, men det finns en mekanism som ska göra att slangen lossnar när den spänns riktigt hårt.
– Killarna jag pratade med hade aldrig varit med om att pumpen slitits loss, säger Carl Östberg till Hela Hälsingland.

Han misstänker att föraren måste ha spärrat fast slangen i bilen, som gör att den då tankas av sig själv – men att bilisten helt enkelt kommit på andra tankar och plötsligt åkt vidare.

Det hela skapade naturligtvis stor oreda på macken – och när Carl var klar med sitt besök höll arbetarna på med att försöka lyfta upp pumpen med hjälp av en gaffeltruck.

Det här är ett bra bevis på att det gäller att kunna hålla flera tankar i huvudet på samma gång – och i synnerhet när man hanterar stora ting, som bilar, är det viktigt att tänka efter en extra gång så man inte fattar förhastade beslut.

DELA gärna med dina vänner, så att inte fler begår det här misstaget!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!