Experten avslöjar: 7 största misstagen som män gör i sängen

Att göra allt i sin makt för att försöka tillfredsställa sin partner i sängen räcker ofta långt, men samtidigt finns det många gånger saker som kan förbättras. Det tar lång tid och mycket övning innan man blir den perfekta älskaren.

Det är ofta stor prestige hos framför allt män att kunna säga att man är bra i sängen och på att tillfredsställa sin partner. Många tror sig säkert veta vad som funkar i sänghalmen, men vet vi egentligen vilka som är de mest förekommande misstagen?

Relationsrådgivarna Monica Lieser och DeAnna Lorraine har för Men’s Health listat de 7 vanligaste missarna som män gör i sängen.

1. Man är för beordrande

Många tycker om när mannen är lite dominant och tar för sig, men det är en balansgång mellan det och att ta det hela till överdrift. Nyckeln till att kunna vara lite mer bestämd är att ändå göra sådant som man vet att den andra njuter av och har gjort vid tidigare tillfällen.

2. Marathonsex = bra sex? Nej!

Det finns en hets kring att många män kommer för tidigt och det ligger en prestige i att kunna vara uthållig. Många tror att det automatiskt betyder att ju längre man kan ha sex, desto bättre. Det finns dock experter som menar att sexet bara blir sämre av att man håller på för länge.

3. Man är för hårdhänt mot klitoris

Klitoris är en av de känsligaste punkterna på kvinnans kropp – och för att män ska kunna relatera till det hela, så är den ungefär dubbelt så känslig som mannens ollon. Det är därför aldrig skönt när man är för hårdhänt mot klitoris. Det kan till och med mest vara smärtsamt. Tumregeln är att börja med fjäderlätta smekningar och i samråd med tjejen sakta men säkert ”öka trycket”.

4. Låta tjejen göra allt jobb när hon är överst

Även om det är mannens tur att luta sig tillbaka och njuta så behöver han inte bli helt passiv. Många tjejer kan känna sig lite ovana och nästan blottade när de är överst. Därför kan det många gånger hjälpa om mannen fortsätter att vara aktiv genom uppmuntrade gester, ord eller smekningar.

5. Ta på de kroppsdelar som hon ogillar

Även om mannen tänder på en viss kroppsdel på tjejen så kan det få henne riktigt avtänd om det är en kroppsdel som hon inte gillar, då det kan göra att hon får svårt att lita på vad mannen gör eller säger. Du bör som man därför, i en icke-sexuell kontext, berätta för henne varför du gillar de specifika kroppsdelarna för att på så sätt sakta men säkert bygga upp hennes självförtroende.

6. Trycka ner tjejens huvud

Snälla, hon vet oftast vad hon gör. Om tjejen ät på väg att ”gå ner”, så bör hon få ta det hela i sin egen takt och själv bestämma tempo. Många kvinnor blir oftast bara avtända om mannen i det läget ska lägga sig i.

7. Skippar förspelet

Många män glömmer av att det oftast tar lite längre tid för kvinnan att ”få upp hettan”. De går därför gärna direkt till huvudaktiviteten, utan att värma upp. Bra förspel – och att få sukta lite – brukar dessutom ofta leda till att själva sexet blir bättre.

Gör nu dina manliga vänner en stor tjänst och tryck på dela-knappen!

Gilla Ettgottskratt om du vill ha ett roligare flöde!