209 kallas dödsrummet, ingen patient överlevde veckan. Förklaringen? Jag bara skakar på huvudet.

Den här historien har cirkulerat på nätet några år. Jag vet inte om den är sann men med tanke på hur skurvad världen kan vara så skulle det inte förvåna mig heller.

Läkarna på ett sjukhus i Sydafrika hade fått ett underligt fall på halsen.

Av rapporterna att döma så fanns det på sjukhuset ett rum som patienten alltid dog i samma säng varje fredag vid samma tidpunkt, klockan 00.30 på natten. Detta förbryllade doktorerna och de började till och med att undra om det fanns övernaturliga krafter med i spelet. Kunde vara så att sängen eller rummet var förhäxat?

När flera patienter hade dött på fredagarna så bestämde sig tillslut en av doktorerna för att vaka över nästa patient som som hamnade i rummet.

Fredagen kom och doktorn satte sig på en stol i rummet och och väntade spänt på att det underliga fenomenet skulle inträffa. Klockan 00.25, strax
innan den tiden som de andra patienterna hade avlidit, och in kom en städerska.

Hon hade hörlurar på sig och dansade in rummet till en ohörbar musik. Doktorn iakttog städerskan från hörnet och hon hade inte märkt att han var i rummet. Förfärad såg läkaren hur städerskan gick fram till väggen och helt sonika drog ur kontakten till patientens livsuppehållande system för att kunna sätta i kontakten till dammsugaren.

Vad som hände med städerskan förtäljer inte historien, men i fortsättningen överlevde de flesta patienterna i rum 209 sina sjukhusvistelser, och det även på fredagsmorgnarna.

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!