11 oväntade djurkompisar som inte bryr sig om ett dugg artgränser.

Det finns nästan ingenting som jag tycker är gulligare än djur som blir kompisar över artgränserna. Jag vet inte riktigt varför, kanske är det för att jag tänker ”kan de så kan vi” och att det är så himla gulligt!

Här är 11 oväntade vänskaper över artgränserna:

1. Tinni och Sniffer

Den här verkliga versionen av Micke och Molle bor i Norge och har trots tusentals år av avling i motsatta håll blivit bästa vänner. Tinnes husse Torgeir Berge dokumenterar vänskapen med sin kamera när de ses.

1

2. Billie och Pixie

Grävlingen Billie och räven Pixie hittade varandra på Secret World Wildlife Rescue Animal Sanctuary där de båda bor. Vanligtvis brukar grävlingar och rävar inte komma överens – men Billie och Pixie verkar inte bry sig om vad som är vanligt.

2

3. Torque och Shrek

Hunden Torque och ugglan Shrek träffades på ett djurcenter dit Shrek blev flyttad eftersom djurskötarna var oroliga för att hennes mamma skulle äta upp henne. Som tur var fanns djurvännen John Picton där som hade erfarenhet av att ta hand om rovfågar och han tog med Shrek hem.

Först var John lite orolig för att Shrek inte skulle komma överens med hans hund Torque men han kunde inte ha mer fel. Ugglan och hunden blev bästa vänner på rekordtid!

3

4.Slädhunden och Isbjörnen.

Fotografen Norbert Rosling trodde att hans slädhund hade sett sin sista stund när han såg isbjörnen närma sig. Men det som utspelade sig istället blev en hjärtvärmande scen mellan två naturliga rovdjur som lade sina instinkter åt sidan och blev kompisar.

isbjörn

5. Bonedigger och Milo

Bonedigger är ett 230 kilo tungt lejon som ser farligt ut – men som egentligen bara är en liten kissemiss.

Bonedigger föddes med en skelettsjukdom som gjorde honom handikappad från tidig ålder men föreståndaren för Exotic Animal Park i Oklahoma, John Reinke,  gav inte upp på lejonet för det. Han introducerade Bonedigger för tre taxar, Milo, Bullet och Angel när han bara var en liten unge. Sedan dess har Milo, som är ledaren, tagit Bonedigger under sina vingar och nu, fem år senare, är de fortfarande bästa kompisar.

5

6. Dennis och Fred

Det såg mörkt ut för ankungen Dennis i början. Hans mamma blev dödad av en räv och Dennis var för ung för att klara sig själv. Han skulle ha gått samma öde tillmötes om han inte hade hittats och räddas av hunden Fred och hans ägare Jeremy. De tog med ankan hem och sedan dess har Fred och Dennis var bästis och bundis med varandra. Tydligen är det inte första gången Fred är en hjälte. Han har vid ett tidigare tillfälle räddat en hjortunge.

Skärmavbild 2015-11-08 kl. 18.15.45

7. Jess och getterna

Jess är en cockerspaniel som bor bor på en gård, gillar att gnaga på ben och jaga duvor – och är en surrogat mamma åt föräldralösa lamm. Tre gånger om dagen, oberoende av väder, ger sig Jess ut med flaskan i munnen och ger mjölk åt lammen. Jess ägare, Louise Moorhouse, äger över 270 får och säger att hon aldrig skulle klara det utan Jess.

hund

8. Wilma och Bea

Bea är en tre år gammal giraff och Wimla är en tio år gammal struts. De har massvis med saker gemensamt, deras långa halsar och att de båda bor på Busch Gardens Serengeti Planis parken. De bor i ett 65 hektar stort område och har massiv med rum – men väljer ändå att umgås med varandra varje dag. Jason Green jobbar i parken och berättar att Bea ibland brukar utforska sin kompis med sin långa tunga och att Wilma graciöst står ut med närkontakten.

Skärmavbild 2015-11-08 kl. 18.28.00

9. Anjana och de vita tigrarna

Två vita tigrar blev föräldralösa efter en orkan. Då fick de en oväntad surrogat mamma i schimpansen Anjana som tog hand om dem på Institute of Greatly Endangered and Rare Species, som förkortas TIGERS, i South Carolina.

apa

10. Owen och Mzee

Sköldpaddan Mzee och flodhästen Owen bor i Haller Park i Kenya. Efter tsunamin 2004 blev Owen separerad från sin flock och räddades till djurparken. Det fanns inga andra flodhästar där men Owen hittade sköldpaddan Mzee och tillsammans bildade de ett oväntat vänskapspar.

Skärmavbild 2015-11-08 kl. 18.38.15

11. Bubbles och Bella

Elefanten Bubbels och labradoren Bella bor tillsammans på Myrtle Beach Safari park i USA. Bubbels blev adopterad av parken när båda hennes föräldrar blev skjutna av tjyvjägare. 2007 anställde parken en hantverkare som byggde en pol åt Bubbels, när han var klar så lämnade han Bella så parken adopterade henne med. Trots att de är rätt så olika i storlekarna så blev de snabbt bästa vänner.

De bor och leker ihop. Bubbels gillar att kasta bollar som Bella hämtar och Bella gillar att använda Bubbels som en badtrampolin.

9

Källa och bilder: Oväntade djurvänskaper

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!