7 fördelar med att ha sex varje dag som du förmodligen inte visste om.

1. Sex minskar stress och ökar vår lycka.

Under sex producerar kroppen dopamin, endorfiner och oxytocin som tillsammans hjälper oss att varva ner. Dessutom ökar vår naturliga lyckonivå och glädje.

2. Sex är rolig träning.

Jag tycker verkligen inte om att träna, speciellt inte på gym. Men det briljanta är ju att man kan ha sex i stället för att gå till gymmet. När man har sex med sin partner höjs pulsen och vi förbränner fler kalorier. Sex tre gånger i veckan kan faktiskt förbränna 7500 kalorier per år. Vilket går att jämställa med att löpa 12 mil.
”Sex är en väldigt bra form av träning. Och precis som med träning maximerar regelbundenhet fördelarna”, säger experten Joseph J. Pinzone.

3. Sex stärker vårt immunförsvar.

Forskning i USA visar att personer som har sex minst två gånger i veckan har högre nivåer av vissa antikroppar till skillnad från personer som inte har sex över huvud taget. Antikropparna hjälper bland annat till att förebygga förkylningar och influensor.

4. Sex sänker blodtrycket.

Det må bara vara en snabbis; vårt blodtryck sjunker ändå. Enligt en studie från USA sjunker det till en grad som gör oss sammantaget hälsosammare.

5. Sex stärker hjärtat.

Eftersom våra kroppar bränner kalorier under sexakten förbättrar det också vår hjärthälsa. Forskare från New England Research Institute kom fram till att för män är det 45 procnet mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar om de har regelbundet sex.

6. Sex är smärtlindrande.

Om du upplever värk, smärta eller ett migränanfall kan sex vara en bättre form av smärtlindring än piller. Experten och läkaren George Erlich genomförde en studie på sina patienter och fann att de som hade sex ofta upplevde mycket mindre smärta än sina motsvarigheter som inte hade sex.

7. Sex minskar risken att drabbas av cancer.

Framför allt för män minskar risken att få cancer om man har regelbundet sex. I en studie från Australien som publicerades i Journal of American Medical Association konstaterades det att män som får utlösning minst 21 gånger i månaden löper mycket mindre risk att drabbas av prostatacancer.

Gilla Ett gott skratt om du vill ha ett roligare flöde!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);